Cæcilie Norby bliver ofte i de internationale medier kronet som "Danish Vocal Queen". Hun beundres for en klang og vokal alsidighed, som er enestående.


Hun har primært optrådt som solist med en række velkendte danske og udenlandske musikere, herunder Curtis Stigers, Dianne Reeves, Ray Brown, Michael Brecker og John Scofield m.fl.


I 1995 udgav hun sit første album i eget navn på det famøse amerikanske pladeselskab Blue Note. Den blev stærkt rost og solgte for en jazzplade et uhørt højt antal, nemlig over 40.000 eksemplarer. Siden er der kommet en række plader, der alle har medvirket til at placere Cæcilie Norby, som en af de mest markante sangere i sin generation.


Den klassiske musik lagde fundamentet til hendes sidenhen alsidige og velrenomerede karriere, hvor hun ubesværet har bevæget sig på tværs af musikalske genrer.




NAT HINDE


Ved koncerten i Domkirken lørdag d 5 juli kl 23.00 hylder Cæcilie Norby, og nogle af Europas mest innovative kunstnere naturen, musikken og det guddommelige rod-net.


Koncerten tager udgangspunkt i Cæcilie Norbys uropførelse af hendes ny-komponerede orgelværk "NAT HINDE" som består af tre dele: Predilerium, 00.00 og Postmidnat.


Koncerten byder også på en samling sange, salmer, og improviserede stemninger, som vil lede publikum på en meditativ og spirituel rejse. At fremførelsen af værket skulle være i Domkirken var et naturligt valg.



Om dette fortæller Norby

"Jeg har før sunget i Kbhs Domkirke, og selve rummet med den imponerende akustik, samt Danmarks største instrument: Domkirkens hoved-orgel skaber de perfekte rammer for denne koncert, som jo også byder på fire internationalt værdsatte musikere, bassisten Lars Danielsson, percussionisten Marilyn Mazur, organisten John Frandsen og trompetisten Sebastian Studnitzky.


Koncerten er en hyldest til livets rodnet. Et møde mellem kirkens spirituelle univers og urkraften og naturen.



Cæcilie fik musikken i dåbsgave

"Musikken er rodnettet og essensen af den jeg er. Rodnet forstået på den måde, at mine rødder er tæt forbundet med mine forældres musikalske indflydelse på min musikforståelse. Rodnet forstået på den måde at rødder spreder sig og er forbundet uanset hvor de vokser hen - også på tværs at musikgenrer".



Om Cæcilie Norbys nykomponerede musik udtaler komponist og organist, John Frandsen følgende:

"Som komponist kendte jeg Cæcilie Norbys far, Erik Norby, hvis værker jeg altid har holdt af. Så da Cæcilie kontaktede mig for at vise mig et nyt orgelstykke, som hun havde komponeret, var jeg meget nysgerrig - som de fleste kender jeg jo primært hendes karriere indenfor det rytmiske univers. Det var en stor oplevelse at høre et værk, som er både dynamisk, lyrisk og meget stramt komponeret, og jeg er stolt over at få lov til at uropføre det på Domkirkens store orgel. Det glæder jeg mig meget til".




Om musikerne


Lars Danielsson | Bass & Cello / SE


Den svenske cellist og bassist Lars Danielsson er klassisk uddannet på Musikhöjskolan i Göteborg. Han er en af de mest efterspurgte bassister i verden og har spillet med en næsten endeløs række af internationale stjerner som bl.a. Brecker Brds, John Scofield, Trilok Gurtu og Charles Lloyd. Hans sound er varm, melodisk og yderst kultiveret og er genkendelig fra aller første strofe.


I hans arbejde som musikalsk leder har han et enestående talent for at producere fængende og enkle melodier, som alle bærer præg af af en udsøgt fornemmelse for lyd og arrangement. Han har også igennem årene demonstreret et fantastisk producer gen og har sammensat nogle skelsættende grupper med store stjerner bl.a. Leszek Mozdzer, Tigran Magnus Öström, Bugge Wesseltoft, Nils Petter Molvær og mange flere.





Marilyn Mazur | Percussion & Drums / DK


Marilyn Mazur har spillet med et hav af internationale navne og er nok mest kendt for sit årelange samarbejde med Miles Davis og senere Jan Garbarek. Fra 2005 har hun primært dedikeret sin tid og musikalske virke på projekter i eget navn, og udvælger med omhu de konstellationer, som hun ellers optræder med.


Hun kan bedst kan lide når musikken er telepatisk, overraskende, emotionel, varm og levende. Når det er musik som har en spændvidde fra den blødeste lyriske klang med mysteriske grooves til kraftfuld energi.





Sebastian Studnitzky | Trumpet & Keys / DE


Multi-instrumentalisten Sebastian Studnitzky bor i Berlin og er en af de mest aktive tyske musikere på den internationale musikscene. Han har turneret i mere end 50 lande med sin egen trio eller som sidemand med bl.a. Nils Landgren, Rebekka Bakken, Mezzo Forte, Wolfgang Haffner, Dominic Miller eller som musikalsk leder af Jazzanova Live.


Studnitzky studerede jazz trompet og jazz klaver i Stuttgart og filmmusik på Berklee College of Music i Boston, USA. Han arbejder på tværs af musikgenrer, og er beundret for hans alsidige og indfølende tilgang til musikken og har medvirket på mere end 150 cd indspilninger.





John Frandsen | Church Organ / DK


John Frandsen har en alsidig musikalsk karriere som både komponist, organist og dirigent. Hans værkliste er omfattende og rummer både symfonisk musik, vokalmusik og operaer. Som dirigent har han bl.a. arbejdet for Cantilena Koret, Århus Amts Ungdomssymfoniorkester og kammerkoret Convivium. Som mangeårig kordirigent har John Frandsen et tæt forhold til kormusik.


Derudover har Frandsens virke som organist naturligt ledt ham til den store produktion af liturgisk musik. De væsentligste af værkerne, som fx hans Requiem der uropførtes i DR sidste år, er bestillinger til mar- kante manifestationer af ny kirkelig musik. På dette område har Frandsen markeret sig som en af sin generations betydeligste skikkelser i dansk musik.



Line Up

Cæcilie Norby | DK

Vocals


Lars Danielsson | SE

Bass & Cello

WEBSITE


Marilyn Mazur | DK

Percussion & Drums

WEBSITE


Sebastian Studnitzky | DE

Trumpet & Keys

WEBSITE


John Frandsen | DK

Church Organ

WEBSITE


Søren Bebe | DK

Keys

WEBSITE



Download

MATERIAL

Press Release / DK (pdf)



Credits

PHOTOGRAPHER

Hreinn Gudlaugsson